Nori
Nori řasa (Porphyra spp.) je jedlá mořská řasa, která je velmi oblíbená zejména v asijské kuchyni. Nori je známá hlavně díky přípravě sushi, ale její užití je velmi pestré a je oblíbenou součástí polévek, salátů, rýže nebo se používá jako koření k dochucení mnoha různých jídel.
Nori je bohatá na živiny a zároveň má nízký obsah kalorií. Vyznačuje se jemnou uzenou chutí, podobnou oceánu nebo korýšům. Nejčastěji pochází z čistých vod severozápadní části Tichého oceánu, z moří obklopující Japonsko, Čínu nebo Koreu.
Tato „mořská zelenina“ je skvělým způsobem, jak snadno a rychle obohatit jakýkoliv pokrm o specifickou, jemně uzenou chuť a především o cenné živiny. Jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí experimentovat v kuchyni a zároveň podpořit své zdraví.
Certifikáty našich produktů ZDE
Související články
![]() |
Řasa dulse – nutriční poklad z moře s chutí umami Dulse je velkým zdrojem vitamínů a minerálů, vlákniny a bílkovin. Obsahuje například vitamíny C, B2, B12, z minerálů pak železo, draslík, hořčík nebo jód. Přidáním dulse do jídla tak zvýšíte jeho nutriční hodnotu a přirozenou cestou dodáváte svému tělu potřebné látky pro jeho správné fungování.
|
![]() |
Zdravotní přínosy mořské řasy Wakame a jak jí uvařit Wakame působí jako silný antioxidant a podporuje přirozenou odolnost a obranyschopnost organismu. Jeho antioxidační účinky pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály.
|




