Nori

Nori řasa (Porphyra spp.) je jedlá mořská řasa, která je velmi oblíbená zejména v asijské kuchyni. Nori je známá hlavně díky přípravě sushi, ale její užití je velmi pestré a je oblíbenou součástí polévek, salátů, rýže nebo se používá jako koření k dochucení mnoha různých jídel.

Nori je bohatá na živiny a zároveň má nízký obsah kalorií. Vyznačuje se jemnou uzenou chutí, podobnou oceánu nebo korýšům. Nejčastěji pochází z čistých vod severozápadní části Tichého oceánu, z moří obklopující Japonsko, Čínu nebo Koreu.

 

Mořské řasy Porto-Muios_Nori_čerstvé

 

Tato „mořská zelenina“ je skvělým způsobem, jak snadno a rychle obohatit jakýkoliv pokrm o specifickou, jemně uzenou chuť a především o cenné živiny. Jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí experimentovat v kuchyni a zároveň podpořit své zdraví.

 

Mořské řasy Nori v e-shopu

Certifikáty našich produktů ZDE

 

Související články

rasa-dulse

Řasa dulse – nutriční poklad z moře s chutí umami

Dulse je velkým zdrojem vitamínů a minerálů, vlákniny a bílkovin. Obsahuje například vitamíny C, B2, B12, z minerálů pak železo, draslík, hořčík nebo jód. Přidáním dulse do jídla tak zvýšíte jeho nutriční hodnotu a přirozenou cestou dodáváte svému tělu potřebné látky pro jeho správné fungování.

 

Číst článek...

 

morske-rasy-wakame-nahled

Zdravotní přínosy mořské řasy Wakame a jak jí uvařit

Wakame působí jako silný antioxidant a podporuje přirozenou odolnost a obranyschopnost organismu. Jeho antioxidační účinky pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály.

 

Číst článek...

 

diky-prirode-logo