Mořské řasy
Řasy rostou ve vodním prostředí po celém světě a do skupiny řas patří tisíce různých druhů. Řasám rostoucím v moři se říká mořské řasy. Tento název se nepoužívá pro označení určitého druhu, ale je to souhrnný název pro různé, rozmanité druhy rostlin a rostlinám podobných tvorů, od drobného fytoplanktonu až po obrovské chaluhy.
Mořské řasy slouží jako potrava pro oceánský život a vyskytují se v různých barvách od červené přes zelenou a hnědou až po černou. Rostou po celém světě a to převážně podél skalnatých pobřeží. Nejčastěji jsou součástí jídelníčku v asijských zemích, jako je Japonsko, Korea nebo Čína.
Jejich uplatnění v gastronomii je velmi pestré. Přidávají se do mnoha různých pokrmů včetně sushi, polévek, dušených jídel, salátů, doplňků stravy nebo koktejlů. Mořské řasy jsou navíc velmi výživné, takže i malé množství je velmi prospěšné.
Mořské řasy Dulse BIO jsou velmi oblíbené u milovníků mořských řas. Mají jemnou, lehce uzenou a mírně slanou chuť podobnou korýšům. Lze je jíst syrové, použít při vaření rozličných pokrmů nebo jako koření.
Certifikáty našich produktů ZDE
Související články
![]() |
Řasa dulse – nutriční poklad z moře s chutí umami Dulse je velkým zdrojem vitamínů a minerálů, vlákniny a bílkovin. Obsahuje například vitamíny C, B2, B12, z minerálů pak železo, draslík, hořčík nebo jód. Přidáním dulse do jídla tak zvýšíte jeho nutriční hodnotu a přirozenou cestou dodáváte svému tělu potřebné látky pro jeho správné fungování.
|
![]() |
Zdravotní přínosy mořské řasy Wakame a jak jí uvařit Wakame působí jako silný antioxidant a podporuje přirozenou odolnost a obranyschopnost organismu. Jeho antioxidační účinky pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály.
|




