Sea spaghetti
Sea spaghetti (Himanthalia elongata) je druh hnědé mořské řasy, která svým vzhledem připomíná dlouhé, úzké špagety, což jí dalo její název. Tato řasa roste v chladných vodách severního Atlantiku, zejména podél pobřeží Irska, Británie, Francie a Španělska. Je ceněná pro svou jemnou svěží zemitou zeleninovou chuť, výživovou hodnotu a všestranné využití v kuchyni. Její chuť je podobná spíše suchozemské než mořské zelenině a proto je tato řasa ideální pro lidi začínající s konzumaci mořských řas.
Mořské řasy Sea Spaghetti BIO mají mírnou chuť, která připomíná spíše suchozemskou než mořskou zeleninu. Jsou ideální pro začátečníky v konzumaci mořských řas díky jejich svěží zemité zeleninové chuti.
Certifikáty našich produktů ZDE
Související články
![]() |
Řasa dulse – nutriční poklad z moře s chutí umami Dulse je velkým zdrojem vitamínů a minerálů, vlákniny a bílkovin. Obsahuje například vitamíny C, B2, B12, z minerálů pak železo, draslík, hořčík nebo jód. Přidáním dulse do jídla tak zvýšíte jeho nutriční hodnotu a přirozenou cestou dodáváte svému tělu potřebné látky pro jeho správné fungování.
|
![]() |
Zdravotní přínosy mořské řasy Wakame a jak jí uvařit Wakame působí jako silný antioxidant a podporuje přirozenou odolnost a obranyschopnost organismu. Jeho antioxidační účinky pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály.
|




