PROČ JSOU HAVAJSKÁ SPIRULINA A HAVAJSKÝ ASTAXANTHIN TAK KVALITNÍ?

blog_Spirulina_Nutrex_Hawaii_farma_1

 

Farma na pěstování Havajské spiruliny a Havajského astaxanthinu se nachází na Havaji na ostrově Kona na půdě, která byla původně pustým lávovým polem. Havaj je ideální pro pěstování mikrořas, jelikož je místem s celoročním vydatným slunečním svitem, teplým podnebím, nízkou hustotou osídlení a čistou sladkovodní vodou.

Mezi prvky, které dělají Havajskou spirulinu a astaxanthin jedinečnými patří:

Místo pěstování:

Pobřeží Kona na Havaji má více slunečního světla než kterákoliv jiná oblast Spojených států amerických. Proto je možné zde pěstovat spirulinu i astaxanthin nepřetržitě 12 měsíců v roce. Neustálé vystavení slunečnímu svitu zajišťuje vysokou hladinu karotenoidů ve spirulině a podporuje růst řas s vysokou koncentrací kvalitního přírodního astaxanthinu.

Bio-zabezpečená zóna:

Nutrex Hawaii je jediná farma na pěstování mikrořas, která se nachází v Bio-zabezpečené zóně, ve které je zakázáno používat škodlivé pesticidy, herbicidy, geneticky modifikované organismy nebo průmyslové znečišťující látky. Vyrobené produkty jsou tak bezpečné a čisté.

100 % pitná voda:

Havajská spirulina i astaxanthin jsou pěstovány v nádržích se 100 % pitnou vodou. Tato voda pochází z nedotčených podzemních vodonosných vrstev Velkého ostrova. Je dokonale pročištěná přírodní filtrací za použití lávových oblázků. Aby bylo zabráněno plýtvání vodou a umožněno navrácení základních živin zpět do vodních nádrží, je většina pitné vody recyklována a znovu použita v nádržích pro další pěstební cyklus. Tento proces přispívá k produkci nejvíce nutričně hodnotné spiruliny na světě.  

Ultračistá hlubinná oceánská voda:   

Do vodních nádrží, ve kterých se Havajská spirulina i Havajský astaxanthin pěstují, je přidáváno 5 % hlubinné oceánské vody vypumpované z hloubky až 700 m pod mořskou hladinou. Tato mořská voda dodává mikrořasám stopové prvky a minerály a podporuje jejich správný růst. Havajská spirulina je jedinou spirulinou, pro jejíž pěstování se používá ultračistá hlubinná oceánská voda.

Sušení spiruliny pomocí systému Ocean Chill Drying™:

Unikátní sušící systém Ocean Chill Drying™ zabraňuje oxidaci a znehodnocení karotenoidů, enzymů, fytonutrientů a dalších živin v Havajské spirulině, k čemuž dochází při používání běžných sušících metod. Díky tomuto systému je Havajská spirulina usušena během 3-7 vteřin při použití méně než 1 procenta kyslíku. Díky mimořádně kvalitnímu způsobu sušení a balení je Havajská spirulina dopravena k zákazníkovi ve stejně čerstvém stavu jako v den, kdy byla sklizena.

Nepřetržitá kultivace spiruliny:

V době sklizně se sklízí najednou pouze 70 procent Havajské spiruliny a zbylých 30 procent se ponechá pro další pěstování. Havajská spirulina se tímto způsobem pěstuje nepřetržitě již více než 35 let a od roku 1985 se z ní vyvinul nutričně nadprůměrný kmen s nejvyšší úrovní klíčových živin ze všech spirulin na světě.

Certifikace a kontrola kvality:

Výrobce Havajské spiruliny a Havajského astaxanthinu provádí během jejich výroby více než patnáct samostatných testů kvality, aby bylo zajištěno, že splňují přísné specifikace výroby a vznikne opravdu kvalitní přírodní produkt. Zařízení pravidelně prochází kontrolami principů Správných výrobních postupů (GMP certifikace), kontrolami zpracování a dalšími kontrolami kvality, například na mikrobiální obsah nebo obsah těžkých kovů.

Kromě těchto výše zmíněných kontrol se provádí i testování stability, aby bylo zajištěno, že produkty budou mít uvedené množství aktivních látek a budou stejně účinné i v době, kdy se dostanou ke konečnému spotřebiteli.

Díky prostředí, ve kterém se pěstují, a díky všem testům a kontrolám můžeme s určitostí tvrdit, že Havajská spirulina a Havajský astaxanthin patří mezi nejkvalitnější a nejvíce účinné produkty tohoto druhu na světě.