RŮZNÁ POUŽITÍ MUMIA

skin

V našich nedávných blozích jsme zkoumali působení mumia ve sportu, původ této úžasné substance, důležitost jeho kvality a jeho prospěšné vlastnosti. Tentokrát bychom chtěli jít trochu hlouběji a zmínit se o různých možnostech použití mumia, protože jeho využití není omezeno pouze na orální užívání coby doplňku stravy, lze jej použít i dalšími způsoby. Pojďme se na ně podívat.

 

RŮZNÁ POUŽITÍ MUMIA

V našich nedávných blozích jsme zkoumali působení mumia ve sportu, původ této úžasné substance, důležitost jeho kvality a jeho prospěšné vlastnosti. Tentokrát bychom chtěli jít trochu hlouběji a zmínit se o různých možnostech použití mumia, protože jeho využití není omezeno pouze na orální užívání coby doplňku stravy, lze jej použít i dalšími způsoby. Pojďme se na ně podívat.

 

DOPLNĚK STRAVY

Protože se mumio nejvíce používá jako doplněk stravy, je přirozené, že začneme právě zde. Obvykle se tento produkt užívá jednou denně, rozpuštěný ve 200ml teplé vody. Doporučené dávkování mumia je asi 0,2g nebo jednodušeji řečeno, velikost pšeničného zrna. Pokud se rozhodnete rozpustit jej v teplé vodě, buďte připraveni na lehce nahořklou chuť nápoje, přestože toto většinu milovníků kávy a jiných hořkých nápojů neobtěžuje, někoho to přeci jen může odradit. Pro lahodnější chuť jednoduše do roztoku přidejte ghí, kokosové máslo, skořici nebo med. Díky tomu bude nápoj také o něco zdravější, což není nikdy na škodu. Mumio užívané tímto způsobem, jako doplněk stravy, má pozitivní účinky v mnoha oblastech počínaje kognitivními funkcemi až po základní tělesné funkce.

 

PÉČE O POKOŽKU

Protože se zaměřujeme na různá použití mumia, péče o pleť je jen dalším logickým krokem. Mnoho jeho prospěšných vlastností může být využito pro čistší a krásnější pokožku, zejména v oblasti obličeje. Pokud si to chcete vyzkoušet, nejprve pleť očistěte a opláchněte teplou vodou, poté naneste obličejovou masku z mumia. Vyhněte se oblasti kolem očí, protože zde je pokožka mnohem citlivější. Doba procedury by měla být asi půl hodiny. Obličejovou masku z mumia odstraňte teplou vodou. Rychle se rozpouští a nedochází tedy k obtížnému odstraňování, jak tomu bývá u mnoha podobných produktů. Pro odstranění masky můžete také použít teplý heřmánkový odvar, který sám o sobě čistí pleť. Řada uživatelů uvádí, že maska z mumia má omlazující a čistící účinek a lze ji snadno a pravidelně používat. Někteří klienti dokonce zaznamenali vyhlazení vrásek, nyní je na vás, abyste tyto účinky sami otestovali.

 

PÉČE O VLASY

Bylo zjištěno, že mumio obsahuje 85 minerálů, iontů, živin a dalších složek, které mohou být tělu prospěšné. Proč bychom jej měli používat i na vlasy? Jelikož některé látky v mumiu mohou podporovat růst vlasů, doporučujeme vám vyzkoušet masku na vlasy. Jednou z variant je smíchání mumia s medem a kvalitním emulgátorem, jako je olivový olej nebo dokonce vejce. Volba je zcela na vás. Naneste směs na vlasy a vlasové kořínky a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte ji působit 30 minut až 1 hodinu. Poté směs opláchněte teplou vodou a je hotovo. Bylo prokázáno, že maska na vlasy z mumia může zlepšit růst vlasů, minimalizovat jejich vypadávání a celkově vlasy posílit. Směs lze aplikovat jednou týdně nebo měsíčně, dle vašich potřeb.

 

ZÁVĚR

Péče o pleť, maska na vlasy nebo zdravý nápoj, mumio je prostě úžasným darem přírody. Experimentování s ním může přinést vynikající výsledky. Pokud máte nějaké tipy nebo zajímavé informace týkající se různých použití mumia, oceníme, když je s námi budete sdílet. Rádi předáme vaše tipy dál. Můžete nás kontaktovat na Facebooku, Instagramu, e-mailem nebo na Skypu… Máme také novou brožuru o mumiu pro každého, kdo jej chce začít používat a nejdříve se chce seznámit s jeho základním použitím. Jedna kapka našeho mumia nejvyšší kvality může být vše, co potřebujete k dosažení vašeho skutečného potenciálu, nebojte se jej tedy vyzkoušet.

 

Zdroj:

https://www.nutraceuticalsworld.com/contents/view_breaking-news/2019-07-10/natreons-shilajit-extract-shown-to-improve-skin-health-in-adult-women/

https://www.nutritioninsight.com/news/ingestibles-for-skin-health-natreons-shilajit-ingredient-holds-anti-aging-potential.html

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2018.1564088