PROSPĚŠNÉ SLOŽKY MUMIA

ucinky

VŠE ZAČÍNÁ HLUBOKO V HORÁCH

 

Již jsme vás obeznámili se všemi pozitivními účinky mumia na naše fyzické i duševní zdraví. Ti, kdo jej pravidelně užívají si pravděpodobně všimli, že mumio ovlivňuje mnoho různých aspektů našeho života. Od zlepšování kognitivních a mentálních funkcí, které hrají důležitou roli v podstatě ve všem, co děláme v našem každodenním životě, až po posílení fyzických, emocionálních a duševních funkcí. Samotné slovo „mumio“ (shilajit) vlastně znamená „ničitel nemoci“, což samo o sobě vysvětluje jeho podstatu. Přemýšleli jste ale někdy o tom, proč vlastně má mumio všechny tyto léčivé schopnosti? Jistě, je to dar přírody, díky moderní vědě však máme nyní možnost hlouběji porozumět všemu, co mumio obsahuje. Pojďme tedy na to.

 

VYVÁŽENÝ KOMPLEX PŘÍRODNÍCH LÉČIVÝCH LÁTEK

 

Tvořivý proces, ke kterému dochází hluboko v pohoří Altaj, je jedinečný svého druhu a mumio je jeho produktem. Všechny minerály nacházející se v mumiu jsou v iontové podobě, což umožňuje jejich lepší vstřebatelnost a následně to zvyšuje léčebné schopnosti mumia. Není překvapením, že také obsahuje mnoho dalších prvků periodické tabulky a nejrůznější látky podporující zdraví. Samozřejmě psát o každé z nich by bylo časově náročné, nemluvě o tom, že bychom na toto téma mohli vydat celou knihu. S ohledem na stručnost a přehlednost jsme se zaměřili jen na několik důležitých složek.

 

ZINEK

 

Velmi důležitý minerál, který patří do skupiny esenciálních stopových prvků. Protože lidské tělo si jej nedokáže samo vytvořit, musí být pravidelně konzumován jako součást stravy. Nedostatek zinku může způsobit opožděný nebo zpomalený růst, poruchy chuťové funkce a narušení správné činnosti varlat a vaječníků. Používá se mimo jiné k posílení imunitního systému, léčbě běžných nachlazení a opakujících se ušních infekcí, chřipky, prevenci a léčbě infekcí horních i dolních cest dýchacích, prasečí chřipky, infekcí močového měchýře, zvonění v uších a těžkých poranění hlavy. Pro stručnost zde zmiňujeme pouze nejzákladnější pozitivní účinky, přestože jich má zinek daleko více. Pravidelný příjem mumia zajistí, že budete mít vždy dostatek zinku, jenž je nezbytným minerálem pro každou zdravou lidskou bytost.

 

KUMARIN

 

V přírodě se vyskytuje v mnoha rostlinách, v mumiu a ve velmi populárním koření - skořici. Stimuluje krevní oběh a zabraňuje tvorbě krevních sraženin. Kumarin také snižuje bolest, má antibakteriální účinek a redukuje hladinu cholesterolu. Vždy dbejte na to, abyste užívali mumio v doporučeném množství, protože nadměrné užívání i těch zdraví nejpřínosnějších produktů nemusí být vždy pro naše tělo dobré.

 

DRASLÍK

 

Jeden z nejdůležitějších minerálů pro naše zdraví je také přítomen v našem mumiu. Zvýšený příjem draslíku snižuje riziko úmrtnosti o 20 procent. Snižuje také riziko cévní mozkové příhody a nízkého krevního tlaku, chrání před ztrátou svalové hmoty, udržuje hladinu minerálů v kostech a snižuje tvorbu ledvinových kamenů. Věděli jste, že většina lidí nezískává dostatečné množství draslíku z každodenní stravy? Naštěstí pro nás, mumio je bohaté na draslík. Nedostatek draslíku vede k únavě, slabosti nebo zácpě. Může vést až k ochrnutí, selhání dýchacího systému nebo bolestivé střevní neprůchodnosti. Není tedy divu, proč se mumio stává tak populární.

 

KYSELINA FULVOVÁ

 

To nejlepší jsme si nechali na konec. Kyselina fulvová vzniká při rozkládání rostlin, a proto se nachází v mumiu ve velkém množství.  Jak ovlivňuje naše zdraví? Za prvé, má schopnost blokovat v těle procesy, které způsobují alergické reakce. Za druhé, pomáhá zastavit pochody vedoucí ke zhoršování mozkových poruch, jako je demence. Kyselina fulvová navíc může zmírnit záněty a zabránit nebo zpomalit růst rakoviny. Také má schopnost posilovat imunitu a má antioxidační účinky. Nachází se téměř výhradně v mumiu a její další zdroje jsou celkem omezené.

 

SÍLA PŘÍRODY V KAŽDÉ KAPCE

 

Jak jsme již uvedli, mumio je plné zdraví prospěšných látek. Měli bychom také zmínit, že to je jeden z důvodů, proč je nákup kvalitního mumia tak důležitý. Získáním mumia té nejvyšší kvality si budete jisti, že vaše tělo dostane tu nejlepší péči, jakou si zaslouží. Jak již bylo řečeno, tento zázrak přírody jistě změní váš život k lepšímu…dosáhněte svého nejvyššího potenciálu díky síle přírody! Jedna kapka může opravdu všechno změnit.

 

Zdroj:

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-982/zinc

https://www.healthline.com/nutrition/zinc

https://acsess.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2134/agronmonogr9.2.c20

https://acsess.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2134/agronmonogr9.2.2ed.c13

https://www.healthline.com/health/potassium

https://www.medicalnewstoday.com/articles/287212

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Coumarin

https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/coumarin

https://www.intechopen.com/books/phytochemicals-isolation-characterisation-and-role-in-human-health/coumarins-an-important-class-of-phytochemicals