PROSPĚŠNOST MUMIA PRO ŽENY

blog11

Nejprve bychom chtěli zmínit, že mumio není určeno pouze ženám. Ve skutečnosti je vhodné pro všechny - ženy, muže, starší lidi i ostatní věkové kategorie.  Díky svým silným regeneračním schopnostem a více než 85 minerálům a vitamínům v iontové podobě, aminokyselinám a dalším látkám je vhodné pro každého. Nejenom, že ovlivňuje stav duševního zdraví a kognitivních funkcí, ale také má vliv na výkonnost při sportovních aktivitách, na zvládání každodenního stresu, a dokonce může pomoci s určitými zdravotními problémy. Má velkou řadu léčivých účinků, takže není divu, že si tento úžasný dar přírody získává stále větší uznání, které si zaslouží. Již jsme se zabývali mumiem ve sportu, nyní bychom se chtěli podrobněji zmínit o tom, jaký může mít mumio pozitivní vliv na každodenní život žen.

 

HORMONÁLNÍ ROVNOVÁHA MŮŽE VÉST KE ŠŤASTNĚJŠÍMU ŽIVOTU

Pocit celkové pohody a každodenní spokojenost ženy jsou úzce spojeny s hormonální rovnováhou, která může, pokud je narušena, přinést do života nežádoucí stres. Pro účinné zvládání všeho, co život moderní ženy vyžaduje, je důležité mít zdraví pod kontrolou. Mumio pomáhá zvýšit hladinu ženských hormonů jako je estrogen, což vede k regulaci menstruačního cyklu a zmírnění symptomů premenstruačního syndromu (PMS). To má kladný vliv na hladinu energie a náladu, což je vždy vítaným účinkem. Správně fungující hormonální činnost je také přímo spojena s plodností, protože sekrece estrogenu přímo ovlivňuje plodnost a zlepšuje proces ovulace u žen. Po menopauze, kdy klesne hladina estrogenu a mohou se začít objevovat příznaky osteoporózy, je přirozená vlastnost mumia vyrovnávat hladinu hormonů velmi přínosná. Umožňuje lepší přísun minerálů jako je hořčík, fosfor a vápník v kostní a svalové tkáni, což vede ke zvýšení hustoty kostí a snížení jejich křehkosti. Používá se jako přírodní lék na osteoporózu a z tohoto důvodu jej užívá mnoho žen staršího věku. Problémy s vylučovací soustavou se častěji vyskytují u žen a mohou hrát opravdu důležitou roli, co se týče celkového zdraví. Mumio pomáhá udržovat vaši vylučovací soustavu v dobrém stavu a můžeme s hrdostí říci, že jsme v této oblasti měli mnoho pozitivních ohlasů. Je to tedy fakt, který bychom vám doporučovali vzít v úvahu.

 

LEPŠÍ PLEŤ A ZDRAVĚJŠÍ VLASY DÍKY MUMIU

Jak jsme již uvedli, mumio je plné vitamínů, minerálů a dalších antioxidantů. Zejména antioxidanty snižují oxidační stres a blokují volné radikály, které mohou v těle napáchat velké škody. Tyto volné radikály také mohou mít negativní vliv na bílkoviny ve tkáni kůže, což může vést k předčasnému stárnutí pokožky. Následkem toho se mohou objevit vrásky, nerovnoměrná barva pleti, tmavé skvrny i jemnější linky. S pomocí mumia může vaše pleť vypadat mladší a být celkově zdravější. Není překvapením, že maska ​​na vlasy z mumia může být také velmi účinná. Protože některé látky v mumiu mohou podporovat růst vlasů, doporučujeme, abyste ji vyzkoušeli. Jedním ze způsobů, jak ji připravit je smíchání mumia a medu s kvalitním emulgátorem, jako je olivový olej nebo dokonce vejce. Záleží na vaší volbě, protože maska může být připravena mnoha různými způsoby. Směs naneste na vlasy a vlasové kořínky a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy. Doporučovaná doba působení je 30 minut až 1 hodinu. Poté směs opláchněte teplou vodou a je hotovo. Bylo prokázáno, že maska na vlasy z mumia může zlepšit růst vlasů, minimalizovat jejich vypadávání a celkově je posílit. Směs lze aplikovat jednou měsíčně nebo každý týden, podle vašich potřeb.

 

VITALITA A HUBNUTÍ

Mnozí z nás zápasí s přibýváním na váze. Vzhledem k rychlému životnímu stylu a stravovacím návykům, které nejsou vždy optimální, je snadné získat nežádoucí tuk, což může rychle vést k dalším problémům, jako je například skutečnost, že se ve svém těle necítíme dobře nebo máme zdravotní potíže. Mumio podporuje metabolismus tuků a cukrů, což vede ke snazší kontrole tělesné hmotnosti. Rozhodněte se pro životní styl, který vám usnadní udržet si vaši váhu, aniž byste museli vynaložit přílišné úsilí a přinášet velké oběti! Chcete pocítit jaké to je dosáhnout svého skutečného potenciálu? Jedna kapka tohoto daru přírody může všechno změnit. Stále více žen po celém světě používá mumio k posílení zdraví, navrácení vitality a v boji s každodenním stresem. Mumio nabízí nejen zdravější alternativu, ale i mnohem lepší a uspokojivější životní styl, který je, jak se mnohokrát ukázalo, jedinou skutečnou cestou ke štěstí, zdraví a větší pohodě obecně.

 

 

Zdroj:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/

https://www.medlife.com/blog/shilajit-top-9-health-benefits-women/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22557121/